Екип от ветеринарни лекари, воден от декана на Факултета по ветеринарна медицина към Лесотехническия университет проф. Богдан Аминков, направи снимки на Бойка, Гошо и Мишо, за да се установи причината за болежките, които са ги налегнали напоследък“, разказват от фондация „Четири лапи“.

При ветераните Гошо и Мишо (съответно на 29 и 30 г.) са били установени изменения в лакътна и колянна стави, както и артроза и остеоартроза, породени от напредналата им възраст. За да се намали дискомфортът им, ще започне лечение с противовъзпалителни и хондропротектори, обясняват експертите.

Зъболекарят от Германия Марк Лузе внимателно огледа и оправи зъбите на девет огромни пациенти в ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ Белица. В продължение на два дена екипът на д-р Лузе прегледа, пломбира и извади съвсем развалените зъби на Габриела, Нада, Чарли, Стефан, Рада и Настася. В необичайната мисия му асистира съпругата му Сабине и професор Богдан Аминков. Професор Аминков и неговият екип наблюдаваше пулса, сърдечната дейност и температурата, докато те бяха под анестезия. За първи път се прегледаха и зъбите на русенските мечки Бойка и Станди.